Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Συνταγή για βραχάκια σοκολάτας




Γεια σας!

Σήμερα σκέφτηκα να σας κάνω ένα διαφορετικό post, δίνοντάς σας μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκάκι! Ούσα ερωτευμένη με τη σοκολάτα, δε θα μπορούσα παρά να την έχω ως βασικό στοιχείο σχεδόν σε κάθε γλυκό μου. Αν έχετε λίγο χρόνο και θέλετε να δημιουργήσετε μια πολύ γευστική έκπληξη, με λίγα υλικά, συνεχίστε να διαβάζετε!


Υλικά:

400 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. μαργαρίνη (κατά προτίμηση light)
50 gr. ζάχαρη
ξηρούς καρπούς/ δημητριακά/ σταφίδες ή ό,τι άλλο θέλετε για τη "γέμιση"

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μείγμα ό,τι έχουμε επιλέξει για τη γέμιση. Εγώ προτίμησα έναν συνδυασμό από ξηρούς καρπούς (σταφίδες, καρύδια και φυστίκια). Αφού αφήσουμε λίγο το μείγμα να "σταθεί", στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ή σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε 1 κουταλιά ανά αραιά σημεία, ώστε ακόμα και όταν απλωθεί το μείγμα (επειδή θα είναι κάπως ρευστό ακόμα) να μην ακουμπάει η κάθε κουταλιά με την άλλη. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το βάζουμε στο ψυγείο. Σε μία ωρίτσα τα βραχάκια σοκολάτας μας είναι έτοιμα.

Εύχομαι, αν τα φτιάξετε, να το απολαύσετε όσο και εγώ!


6 σχόλια:

  1. Γιαμ γιαμ! κι εγω κάνω κάτι παρόμοια! χρησιμοποιω λιωμένη κουβερτούρα, βουτάω τα καρβουδισμενα αμυγδαλακια μου και τσουπ! εχω σουπερ σοκολατακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά σε βρίσκω! Ότι πρέπει, για να αποτοξινωθούμε από τα τσουρέκια χαχαχα :)

      Διαγραφή
  2. Υπεροχη ιδεααα!σουπερ καλοκαιρινη και σοκολατενιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή