Σάββατο 18 Μαΐου 2013

D.I.Y. Μάσκα ενυδάτωσης!




Τις τελευταίες μέρες οι επιδερμίδα μου παρουσιάζει μια ελαφριά ξηρότητα (παρότι μικτή), οπότε η φροντίδα της επιδερμίδας περιλαμβάνει όσο περισσότερα ενυδατικά προϊόντα γίνεται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, και εδώ πόσο μπορεί να μας βοηθήσει η μητέρα-φύση, όπως και στις πιο πολλές περιπτώσεις!

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 1 κρόκο αυγού
Κάνουμε μια πάστα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μας και την απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνουμε για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.





Γιατί να χρησιμοποιήσω αυτά τα υλικά;

Μέλι

Από τα θρεπτικότερα και υγιεινότερα συστατικά. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες για δερματοπάθειες, αντιοξειδωτική δράση, αλλά και αντιμικροβιακή. Ενδείκνυται για όλους τους τύπους επιδερμίδας και ειδικά για αυτές με τάση ακμής.



Αμυγδαλέλαιο

Πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Κ, έχει αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες. Εξισορροπεί τις λειτουργίες της επιδερμίδας και έχει ισχυρή ενυδατική δράση.



Ελαιόλαδο

Περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μικροστοιχεία και έχει θεραυπευτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ποικίλων δερματοπαθειών. Ας το αξιοποιήσουμε, μιας και ζούμε στη χώρα που παράγει ίσως το ποιοτικότερο ελαιόλαδο.



Κρόκος αυγού

Ο κρόκος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών του αυγού. Περιέχει βιταμίνες Α,  D, E, B1, K και πληθών μεταλλικών και άλλων στοιχείων, όπως κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο κ.λπ. Γι'αυτό, λοιπόν, παραβλέψτε τη δυσάρεστη οσμή του!



Extra tips:
  • μην ξεχνάτε ότι η ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα μας, οπότε προσπαθήστε να πίνεται τουλάχιστον 1 λίτρο νερό τη μέρα
  • πριν εφαρμόσετε τη μάσκα, κάντε ένα σκραμπ, ώστε τα συστατικά της να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα σας
  • αν έχετε μικτό/λιπαρό πρόσωπο, μην εφαρμόζετε ενυδατική μετά, καθώς το δέρμα σας θα είναι  ήδη ενυδατωμένο 
  • αν δε σας αρέσει η κολλώδης υφή του μελιού, μπορείτε να το ζεστάνετε λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε, ώστε να γίνει πιο ρευστό


Προσοχή! Μην εφαρμόζετε τη συνταγή, αν έχετε αλεργία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά!

4 σχόλια:

  1. Τα φυσικά είναι τα καλύτερα προϊόντα!

    xx
    FashionEvELand | FEEL
    GIVEAWAY on my blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το blog σου! Σε επέλεξα για το "βραβείο υπέροχου μπλογκ"! Πέρνα από το SearchReadShare να πάρεις το δωράκι σου. Καλό απόγευμα.
    Αννα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, Άννα μου! Χαίρομαι πάρα πολύ :) Φιλάκια πολλά :)

      Διαγραφή