Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Review: προϊόντα Castalia




Η Castalia είναι μια διακεκριμένη εταιρία παραγωγής δερμοκαλλυντικών προϊόντων, τα οποία βρίσκετε στα φαρμακεία και κυκλοφορούν στην Ελλάδα από το 1992. Οι περισσότερες από εμάς τη γνωρίζουμε και την εμπιστευόμαστε, ενώ συχνά τα προϊόντα της συστήνονται από δερματολόγους για  συγκεκριμένα δερματολογικά προβλήματα. Η εταιρία είχε την ευγενική καλοσύνη να μου στείλει ορισμένα δείγματα από 4 σειρές προϊόντων της και πάμε να δούμε τη γνώμη μου γι'αυτά:

Sensial Fluide Hydratant Apaisant

Είναι μια ενυδατική καταπραϋντική κρέμα προσώπου και λαιμού με λεπτή υφή, κατάλληλη για κανονικές-μικτές επιδερμίδες και ιδανική βάση για μακιγιάζ. Ανήκει στη σειρά "Sensial" της Castalia, η οποία ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες.
Τη λάτρεψα! Μυρίζει υ-πέ-ρο-χα (θυμίζει κάτι λουλουδένιο), έχει πολύ ελαφριά σύσταση, απορροφάται κατευθείαν από το δέρμα, δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας, ενυδατώνει εις βάθος και πραγματικά είναι ιδανική για χρήση κάτι από το foundation. Έκατσε πολύ καλά στη δική μου επιδερμίδα και θα την αγόραζα σίγουρα!


Chronoderm Active 5 Serum

Πρόκειται για έναν ορό ανάπλασης και επανόρθωσης για πρόσωπο και λαιμό. Έχει λεπτή και ελαφριά υφή και είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας ( δείτε τα 5 ενεργά συστατικά του, τις 5 λειτουργίες που επιτελεί και τα 5 αποτελέσματα που υπόσχεται μετά από χρήση 8 εβδομάδων εδώ).
Απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, οπότε δεν έχω γνώμη για την αντιγηραντική του δράση, αλλά μπορώ να πω πως έχει ένα ευχάριστο άρωμα καθαριότητας, δε βαραίνει καθόλου κάτω από την ενυδατική (ακόμα κι αν μακιγιαριστείτε μετά) και απορροφάται αμέσως.


Helioderm Fluide SPF 50+

Ανήκει στην αντηλιακή σειρά "Helioderm" της Castalio και είναι μια λεπτόρευστη αντηλιακή κρέμα προσώπου με διάφανη και μη λιπαρή υφή.
Έχει την πιο ελαφριά υφή που έχω συναντήσει σε αντηλιακή, το άρωμα της θυμίζει κλασικό αντηλιακό, απορροφάται αμέσως, όπως και όλα τα προϊόντα της εταιρίας και αφήνει ένα απόλυτα ματ αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, το οποίο διαρκεί πραγματικά πολύ. Όλα τα παραπάνω συν το ότι το spf της είναι εξαιρετικά καλό, θα με έκαναν άνετα να την τιμήσω σε full size!


Στη συνέχεια, θα περάσω σε 2 προϊόντα της σειράς "Dermopur", η οποία φροντίζει την επιδερμίδας με τάση λιπαρότητας και ακμή:

Creme Matifiante


Είναι μια μη λιπαρή σμηγματορυθμιστική κρέμα προσώπου κρέμα προσώπου. Δρα ενάντια σε σπυράκια, μαύρα στίγματα, ερεθισμούς και γυαλάδα. Η υφή της είναι ελαφριά και δίνει ένα απόλυτα ματ αποτέλεσμα, αλλά είναι το μόνο προϊόν που δεν έκατσε ιδιαίτερα καλά στη δική μου επιδερμίδα. Δεν είναι κακή ενυδατική, αλλά βρίσκω ότι δεν ενυδατώνει τόσο καλά την επιδερμίδα μου όσο θα ήθελα και, επίσης, το ματ εφέ που δίνει στην επιδερμίδα σε μένα κρατά μόνο 2-3 ώρες.


Creme Solaire Teintee SPF 30

Σμηγματορυθμιστική κρέμα προσώπου με αντηλιακή δράση και φυσικό χρώμα για κάλυψη ατελειών. Υπόσχεται υγιή ματ όψη καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας, την οποία και όντως εξασφαλίζει! Έχει μη λιπαρή σύνθεση, ελαφριά κάλυψη, ωραία χρωματική προσαρμογή στον τόνο της επιδερμίδας και πολύ καλή διάρκεια. Βρίσκω πως είναι ιδανική λύση για πρωινές εμφανίσεις το καλοκαίρι, αλλά και για ένα ελαφρύ μακιγιάζ στην παραλία.

Οι φωτογραφίες των προϊόντων σε full size προέρχονται από το site της Castalia.


8 σχόλια:

  1. Τα χρησιμοποιουσε η μαμα μου οταν ημουν μικρη και αργοτερα κι εγω για ενα διαστημα!Ειναι πολυ καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι δερματολόγος μου τα είχε συστήσει στο παρελθόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ εγώ έτσι τα γνώρισα! Στη αρχή της εφηβείας μου η δερματολόγος μου μου σύστησε το καθαριστικό προσώπου της dermopur :)

      Διαγραφή
  3. Έχω την ενυδατική και το αντηλιακό, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και μετα δύο, ειδικά με το αντηλιακό που δε "λιώνει" με τη ζέστη! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Δέσποινα! Χαίρομαι που σου άρεσε και εσένα :) Νομίζω πως είναι από τα πιο αξιόλογα που κυκλοφορούν!

      Διαγραφή
  4. Έχω δοκιμάσει κατά καιρούς προϊόντα της εταιρίας. Πάντα έμενα πολύ ευχαριστημένη. Φιλάκια πολλά!

    Fashionable.gr
    Lot's of love!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως όλες όσες δοκίμασαν την εταιρία λένε τα καλύτερα και την ίδια άποψη έχει και η δερματολόγος μου ;)
      Φιλιά!

      Διαγραφή