Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δες πως να διώξεις την ακμή με φυσικά συστατικά!





Γεια σας!

Εύχομαι όλες να είστε καλά και να μην το βάζετε κάτω, όποια αναποδιά κι αν σας χτυπάει την πόρτα! Μια από αυτές -εντάξει, στην πιο ήπια μορφή τους- είναι και η ακμή ή ακόμα και ένα ενοχλητικό σπυράκι που μπορεί να εμφανιστεί στο πρόσωπό μας λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά ενός ραντεβού. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τα λύση στα ντουλάπια της κουζίνας σας ή στα ράφια του μπάνιου σας! Δείτε πως:

- Λεμόνι

Έχοντας λευκαντικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση και στην ανάπλαση του ακνεϊκού δέρματος, διευκολύνοντάς σας να απαλλαγείτε από κοκκινίλες και ερεθισμένα σπυράκια. Προσθέστε μερικές σταγόνες φυσικού χυμού σε μάσκες, στην κρέμα νυχτός σας ή στον ορό ή χρησιμοποιείστε τον ως λοσιόν μετά τον καθαρισμό.
Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε ποτέ λεμόνι πριν εκτεθείτε στον ήλιο! Προτιμήστε τη βραδινή χρήση του και θυμηθείτε να φορέσετε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας το επόμενο πρωί!

- Ξύδι

Αραιώνοντάς το με νερό σε αναλογία ένα προς ένα φτιάχνετε μία εξαιρετική λοσιόν προσώπου. Ειδικά αν χρησιμοποιείσετε μηλόξυδο δημιουργείτε μια πολύ καλή λύση και για την ακμή στην πλάτη  και στον θώρακα.

- Αυγό

Τόσο ο κρόκος όσο και το ασπράδι αποτελούν εξαιρετική μάσκα αν χτυπηθούν, συσφίγγοντας το δέρμα, βοηθώντας να αναπλαστεί  και συρρικνώνοντας του πόρους που αφήνουν τα μεγάλα σπυράκια, αφού φύγουν.
Extra tip: Απλώστε μια πλούσια ενυδατική μετά τη χρήση. Οι ξηρές επιδερμίδες είναι καλό να περιορίσουν τη χρήση του σε 1 φορά ανά 2 εβδομάδες, καθώς έχει την τάση να αφυδατώνει ελαφρώς το πρόσωπο.

-Άργιλος

Ίσως η καλύτερη μάσκα που μπορείτε να χρησιμοποιείσετε, εάν έχετε λιπαρό δέρμα με  τάση ακμής. Αναμείξτε τον απλά με νερό, δημιουργώντας  μια πάστα και απλώστε το μίγμα στο πρόσωπό σας. Βρείτε την ιδανική μάσκα που ταιριάζει ακριβώς στον τύπο της επιδερμίδας σας, εμπλουτίζοντας τη συνταγή με άλλα φυσικά συστατικά, ρίχνοντας μια ματιά στο post μου με θέμα μάσκες αργίλου.

- Σκόρδο

Λιώστε μια μικρή ποσότητα και απλώστε τοπικά πάνω σε μεγάλα σπυράκια / κύστες. Αφήστε το μόνο για 2-3 λεπτά.
Προσοχή! Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα αποφύγετέ το. 

- Tea tree oil / Έλαιο τεϊόδεντρου

Το βρίσκετε στα φαρμακεία, σε κάποια καταστήματα καλλυντικών και καταστήματα με βιολογικά είδη. Απλώστε το σε καθαρό δέρμα, τοπικά στην προβληματική περιοχή πριν κοιμηθείτε. Την επόμενη μέρα το σπυράκι σας θα έχει εξαφανιστεί!

Δικό μου αγαπημένο είναι το tea tree oil από τα Body Shop.


- Οδοντόκρεμα

Έκτακτη λύση ανάγκης, εάν δε διαθέτετε το tea tree oil είναι και η οδοντόκρεμα, την οποία απλώνετε τοπικά πάνω σε κάποιο μεγάλο σπυράκι το βράδυ. Η οδοντόκρεμα μέσω του ήπιου "καψίματος" θα αφαιρέσει όλη την υγρασία από το σπυράκι και το επόμενο πρωί θα το έχει ξεράνει. 


Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες οι παραπάνω πληροφορίες και να σας σώσουν από έκτακτα δυσάρεστα περιστατικά! 
:D


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται καλή συνταγή θα την δοκιμάσω. Γραφουμε και εμεις για φυσικες συνταγες ομορφιας στο blog μας αλλά κυριως ειμαστε fashion blog.
    Anyway γραφτηκαμε στο δικο σου, αν θελεις περνα και απο τι δικο μας και ριξε μια ματια.
    Αν θελεις γραψου επισης η κανε μας like στο facebook.
    Σε περιμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Εννοείται πως θα τσεκάρω το blog σας και θα γίνω μέλος! Καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή