Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

It's a Review! ~ Προϊόντα περιποίησης προσώπου & σώματος "Comptoir du Pastel" Bio Cosmetics







"Comptoir du Pastel", μια σειρά φυσικών καλλυντικών βασισμένη στο θρυλικό έλαιο του φυτού Pastel. Η φαρμακευτική εξειδίκευση συναντά τη φυτική κοσμετολογία  και κάπου εκεί γεννιέται μια σειρά προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα που κατασκευάζονται στη Νότια Γαλλία, στην περιοχή της Τουλούζης, όπου φύεται σήμερα το φυτό Pastel. 

Γνωστό από την αρχαιότητα το φυτό Pastel, χρησιμοποιήθηκε από την εποχή του Ιπποκράτη ως μέσο για τη θεραπεία δερματολογικών παθήσεων. Η καταγωγή του ανάγεται στη Δυτική και Κεντρική Ασία, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, ενώ η λατινική του ονομασία "Isatis Tinctoria" προέρχεται από τη λέξη isadso, που σημαίνει ίαση. H μπλε χρωστική ουσία που εξάγεται από τα φύλλα του είναι αυτή, στην οποία οφείλεται η σημερινή μετονομασία σε "Pastel".

Το έλαιο του φυτού Pastel είναι πλούσια φυσική πηγή λιπαρών οξέων με μεγάλο ποσοστό σε Ωμέγα 3,6 και 9.  Έτσι, τα καλλυντικά "Comptoir du Pastel" προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση χάρη στο έλαιο του φυτού και συμβάλλουν στην ανάπλαση του δέρματος.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ακόμη και η Ισπανική Βασιλική Αυλή προτιμά τα "Comptoir du Pastel"!



Η σειρά περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:



  • Creme Visage Riche - Πλούσια Κρέμα Προσώπου
  • Creme Visage - Κρέμα Προσώπου
  • Creme Corps - Κρέμα Σώματος
  • Creme Mains - Κρέμα Χεριών
  • Savon Surgras - Φυτικό Σαπούνι



Τον τελευταίο καιρό δοκιμάζω συστηματικά 3 από τα προϊόντα της σειράς "Comptoir du Pastel", για τα οποία θα μοιραστώ μαζί σας την άποψή μου:











Savon Surgras - Φυτικό Σαπούνι




Ένα φυτικό, υποαλλεργικό σαπούνι με απολλυμαντικές ιδιότητες. Δημιουργεί έναν πλούσιο και κρεμώδη αφρό μόλις βραχεί και καθαρίζει εξαιρετικά το δέρμα, ακόμη και μετά την αφαίρεση του μακιγιάζ. Έχει ήπια μυρωδιά, που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε λεβάντα και στο κλασικό άρωμα καθαριότητας που έχουν τα σαπούνια. Τέλος, είναι κατάλληλο ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα.



Creme Visage - Κρέμα Προσώπου



Κρέμα προσώπου για κανονικά και ξηρά δέρματα, που εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον λαιμό, αλλά και στην περιοχή των ματιών. Έχει όμορφο άρωμα, λεπτόρρευστη σύσταση και απορροφάται πλήρως λίγα μόλις λεπτά μετά την εφαρμογή. Παρότι προσφέρει έντονη ενυδάτωση, δεν την αισθάνεστε βαριά, αλλά ούτε και κολλώδη πάνω στο δέρμα. Χρησιμοποιείται άνετα και ως βάση πριν εφαρμόσετε τα προϊόντα του μακιγιάζ σας.



Creme Corps - Κρέμα Προσώπου


Κρέμα σώματος  για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες που προσφέρει ενυδάτωση και θρέψη. Διατηρεί απαλό και ελαστικό το δέρμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από εγκύους κατόπιν τεστ. Έχει την ίδια υπέροχη μυρωδιά με όλη τη σειρά, αλλά με περισσότερη ένταση. Απορροφάται κατευθείαν από το δέρμα μετά την εφαρμογή και ενυδατώνει εξαιρετικά ακόμη και μετά την αποτρίχωση που το δέρμα μας έχει ανάγκη από περισσότερη ενυδάτωση. Το άρωμά της μένει ολόκληρη τη μέρα στο σώμα σας και η αίσθηση πως το δέρμα σας είναι πιο απαλό από ποτέ που σας προκαλεί έχει την ίδια διάρκεια, επίσης. Το αγαπημένο μου προϊόν από όσα δοκίμασα!


Στην Ελλάδα τα γαλλικά καλλυντικά "Comptoir du Pastel" διανέμονται από τη "StatusMed Hellas" health-care.

Που μπορείτε να τα προμηθευτείτε:

  • Σε όλα τα υποκαταστήματα Carelab by Attica στην Αθήνα και στο νέο Carelab by Attica στη Θεσσαλονίκη, Τσιμισκή 48-50. Βρείτε πληροφορίες εδώ.

  • Στα κάτωθι ηλεκτρονικά φαρμακεία



Για επιπλέον πληροφορίες, ενημερωτικό υλικό, αλλά και για να έρθετε σε επαφή με τους υπεύθυνους των "Comptoir du Pastel" μπορείτε να επισκεφθείτε τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

~Το επίσημο site της StatusMed Hellas: www.statusmed.gr

~Μέσω facebook, την επίσημη σελίδα των "Comptoir du Pastel": www.facebook.com/ComptoirduPastel.biocosmetics



Θα ήθελα πολύ να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας για τη σειρά "Comptoir du Pastel", αλλά και την άποψή σας, εάν έχετε δοκιμάσει προϊόντα της. 

Σας φιλώ!


Ευχαριστώ τα Comptoir du Pastel για την αποστολή των προϊόντων. 



2 σχόλια:

  1. Φαίνονται υπέροχα προιόντα!
    Μου άρεσαν ακόμα και οι συσκευασίες, vintage & αξιαγάπητες.
    Πολύ ωραίο review και με ενδιαφέροντες πληροφορίες.
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου, Λίλα!
      Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά τελευταία έχει ένα προβληματάκι με τα σχόλια ο λογαριασμός μου στο Blogger :/
      Χαίρομαι που σου άρεσε το review! Πρόκειται πράγματι για πολύ αξιόλογα προϊόντα :)
      xx

      Διαγραφή