Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μανικιούρ στο σπίτι - How To


Γεια σας!


Όλες θα συμφωνήσουμε ότι η εικόνα των χεριών μας είναι πολύ σημαντική και αξίζει να δείχνουν περιποιημένα είτε έχουμε βαμμένα τα νύχια μας είτε όχι.

Χωρίς να είμαι ειδικός, θα σας μιλήσω για τα βήματα που ακολουθώ εγώ, αλλά και τα προϊόντα που χρησιμοποιώ, περισσότερο από τα οποία είναι υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας!

1ο βήμα: Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό προσθέτω μερικές σταγόνες baby oil και αφήνω τα χέρια μου να 
μουλιάσουν για 10 περίπου λεπτά.


2ο βήμα: Στη συνέχεια, σειρά έχει το scrub. Ρίχνω στα χέρια μου περίπου 1/2 κ. γ. κανέλα και αφού τα βρέξω ελαφρά κάνω μασάζ για 1-2 λεπτά. Έτσι, απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα και τα χέρια γίνονται απίστευτα απαλά.

3ο βήμα: Αυτό το στάδιο είναι προαιρετικό και, προσωπικά, το ακολουθώ μόνο, αν το χρειάζομαι. Εάν έχουμε παρανυχίδες ή ξηρές άκρες γύρω από τα νύχια μας, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο, το οποίο και θα αλοίψουμε στα χέρια μας, αφήνωντάς το να δράσει για όση ώρα μπορούμε (τουλάχιστον, όμως, 10 λεπτά). Δοκιμάστε το, αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα και θα με θυμηθείτε!

4ο βήμα: Μια κρέμα χεριών σ'αυτό το στάδιο, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση στα χέρια μας, αλλά φυσικά θα πρέπει με λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι να αφαιρέσουμε την περιττή λιπαρότητα από τα νύχια μας, που θα εμπόδιζε τη σωστή εφαρμογή του μανό.

5ο βήμα: Ώρα για χρώμα! 2 στρώσεις από το βερνίκι της επιλογής μας (ή όσες νομίζετε εσείς ότι χρειάζονται με το κάθε μανό, ώστε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα). Στη συνέχεια, περνάμε μια στρώση top coat και είμαστε έτοιμες!




Extra tips:


  • αν το μανικιούρ σας χρειάζεται πολλές στρώσεις μανό, για να ολοκληρωθεί και δεν έχετε χρόνο να περιμένετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το σεσουάρ των μαλλιών σας σε κρύο αέρα (αντί για το στεγνωτικό ανεμιστηράκι), για να κάνετε τα νύχια να στεγνώσουν πιο γρήγορα

  • αν το νύχια σας έχουν κιτρινίσει από χρήση σκουρόχρωμων μανό, αφού τα ξεβάψετε τρίψτε τα για μερικά λεπτά με μισή λεμονόκουπα

  • αντί για στεγνωτικό υγρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές μερικές σταγόνες baby oil ως εξής: αφού απλώσετε την τελευταία στρώση μανό, απλώστε μια σταγόνα baby oil στο κάθε νύχι και αφήστε το να στεγνώσει μόνο του. Το μανικιούρ σας θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και θα αποφύγετε τα δυσάρεστα ατυχήματα.

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμες οι ιδέες που σας έδωσαν και αν έχετε δικά σας tips για το μανικιούρ, θα χαρώ να τα διαβάσω στα σχόλια :)

Φιλιά!

4 σχόλια:

  1. θα τα δοκιμάσω όλα τα στάδια και θα σου πω αποτελέσματα!!! φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω ότι πάντα περνάμε μία βάση πριν από το μανό. Είναι πολύ σημαντικό και για την υγεία του νυχιού αλλά και για τη διάρκεια του βερνικιού.
    Ωραίο άρθρο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ :) Έχεις απόλυτο δίκιο για τη βάση και είναι παράλειψή μου που δεν την ανέφερα. Εγώ σπάνια χρησιμοποιώ (μόνο όταν βάζω σκούρο μανό) και είμαι ακόμα στην αναζήτηση μιας που να με βολεύει... Βρίσκω ότι αργεί να στεγνώσει το βερνίκι με βάση :/

      Διαγραφή