Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

D.I.Y. peel off μάσκα με ασπράδι και χαρτί!



Δεν ξέρω για σας, αλλά προσωπικά βρίσκω πολύ διασκεδαστική τη διαδικασία αφαίρεσης μιας peel off μάσκας (δηλαδή, μάσκας που αντί να την ξεβγάλεις στο τέλος, απλώς την τραβάς σαν ταινία για να την αφαιρέσεις).

Σήμερα θυμήθηκα μια τέτοια συνταγή για μάσκα που έκανα παλαιότερα και είπα να τη δοκιμάσω, αλλά και να τη μοιραστώ μαζί σας.

Η συγκεκριμένη ενδείκνυται για επιδερμίδες που πρόβλημα πόρων, ακμής, αλλά και για επιδερμίδες που χρειάζονται σύσφιξη. 
Επίσης, να πω για όσες διστάζουν στην ιδέα του να χρησιμοποιήσουν αυγό στο πρόσωπό τους, ότι ο κρόκος είναι αυτός που μυρίζει στο αυγό, ενώ το ασπράδι που θα χρησιμοποιήσουμε εμείς είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άοσμο.


Θα χρειαστούμε:


  •  το ασπράδι ενός αυγού 
  • μερικά κομμάτια χαρτί (κουζίνας, χαρτομάντηλα ή υγείας)

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χτυπάμε το ασπράδι έως ότου αφρίσει. Απλώνουμε μια στρώση στο πρόσωπό μας και στη συνέχεια τοποθετούμε στα σημεία της ζώνης Τ ή και σε όλο το πρόσωπο κομμάτια χαρτί, που έχουμε κόψει από πριν στο σχήμα που μας βολεύει για να καλύψουμε τα σημεία που θέλουμε. Στη συνέχεια, απλώνουμε άλλη μια στρώση από το ασπράδι πάνω από το χαρτί. Την αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά και την αφαιρούμε απλά τραβώντας την.

Αποτέλεσμα: εξαιρετικά απαλό και λείο δέρμα και μικρότεροι πόροι!

Extra tip: 
Προτιμήστε χαρτί υγείας για τη μάσκα, όπως και για όποια άλλη καλλυντική χρήση θέλετε, γιατί είναι αποστειρωμένο και συνήθως είναι και πιο απαλό στην υφή από το χαρτί κουζίνας.

Καλή επιτυχία κι αν τη δοκιμάσετε, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλιά!

6 σχόλια: