Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πεντικιούρ στο σπίτι - Pedicure at home: How to



Γεια σας!


Σήμερα θα μιλήσουμε για το πως μπορείτε μόνες σας να περιποιηθείτε τα ποδαράκια σας, μιας και πλησιάζει η εποχή που τα πεδιλάκια θα αρχίσουν να κάνουν δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνισή τους  και θα πρέπει νυχάκια - φτέρνες - πέλματα να δείχνουν άψογα!

Πάμε να δούμε τα βήματα που ακολουθώ εγώ χρησιμοποιώντας πολλά υλικά από την κουζίνα μου και κάνω ένα πολύ περιποιημένο πεντικιούρ ανέξοδα, αλλά και να μάθετε κάποια tips, ώστε να γίνει η όλη διαδικασία πιο εύκολη και κατάλληλη να μας απαλλάξει από πολλά σχετικά προβλήματα ;


1ο βήμα: Σε μία λεκανίτσα με χλιαρό νερό προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού, 2 κ.σ. αλάτι (κατά προτίμηση χοντρό) και λίγο coditioner μαλλιών. Το μείγμα αυτό θα ενυδατώσει τα πόδια μας, ενώ το λεμόνι και το αλάτι θα τα βοηθήσει να ξεκουραστούν. Αφήνουμε τα πόδια μας περίπου 15 λεπτά μέσα στη λεκάνη.



2ο βήμα; Σειρά έχει η ράσπα. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, να σας πω ότι είναι σαν μια σπάτουλα με επιφάνεια που θυμίζει την όψη γυαλόχαρτου. Τη χρησιμοποιούμε αφού έχουμε μουλιάσει τα πόδια μας και τρίβουμε με αυτή τις φτέρνες μας. Τα πόδια μας θα είναι απαλλαγμένα από νεκρά κύτταρα και ξηρό δέρμα που συσσωρεύεται κυρίως στις φτέρνες και πολύ μαλακά. Κοστίζει πολύ λίγο και σας συνιστώ να τη βάλετε έστω στη ρουτίνα του μπάνιου σας, μετά από ένα ζεστό αφρόλουτρο, ώστε να διατηρείτε τις φτέρνες σας μαλακές.

3ο βήμα: Ενυδάτωση! Εδώ ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και τις προτιμήσεις σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε βαζελίνη για έντονη ενυδάτωση, μια κρέμα σώματος για θρέψη, εάν δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα ξηρότητας ή εξειδικευμένες κρέμες ποδιών. Μια καλή επιλογή είναι  η μάρκα GEHWOL, την οποία βρίσκετε στα φαρμακεία και περιλαμβάνει εξαιρετικά προϊόντα για τα πόδια.


4ο βήμα: Νυχοκόπτης. Εδώ δε χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις νομίζω :p Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω είναι να προσέχετε, ώστε το σχήμα που δίνετε στα νύχια σας να είναι όσο πιο όμοιο γίνεται με το αντίστοιχο νύχι του άλλου ποδιού. Ίσως ακούγεται χαζό, αλλά αν το προσέξετε, θα δείτε πως κάνει τη διαφορά!

5ο βήμα: Ώρα για χρώμα! 2 στρώσεις από ένα κοραλλί βερνίκι είναι νομίζω η ιδανική επιλογή για άνοιξη-καλοκαίρι! Τελειώστε με ένα top coat, ώστε να δώσετε γυαλάδα και μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα. Επίσης, λίγο στεγνωτικό νυχιών ή εναλλακτικά μερικές σταγόνες baby oil μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, αφού θα βοηθήσουν ώστε το μανό να στεγνώσει πολύ γρηγορότερα.

Korres - Coral Hibiscus 


Extra tips: 


  • Αν έχετε ξηρές φτέρνες, απλώστε στα πόδια σας μια γενναία ποσότητα βαζελίνης, φορέστε καλτσάκια  και κοιμηθείτε (ή αφήστε την για 4 ώρες τουλάχιστον). Την επόμενη μέρα η βαζελίνη θα έχει απορροφηθεί  και τα πόδια σας θα είναι βελούδινα!

  • Όταν βάφετε τα νύχια σας να χρησιμοποιείτε διαχωριστικά νυχιών, μιας και τα νύχια των ποδιών εύκολα ακουμπάνε το ένα το άλλο και είναι εύκολο να χαλάσει το χρώμα 

  • Αφού τα βάψετε, φορέστε ένα ζευγάρι σαγιονάρες, ώστε να στεγνώνει το μανό, χωρίς να χρειάζεται να στέκεστε ακίνητες μέχρι να στεγνώσει το μανό


Αυτά από μένα!  Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα τα όσα διαβάσατε :) Αν θέλετε να δείτε το αντίστοιχο post μου για το μανικιούρ, πατήστε εδώ.

Φιλιά!!

4 σχόλια:

  1. Βοηθάει το baby oil να στεγνώσει γρηγορότερα το μανό;; Δεν είχα ιδέα!! Πολύ χρήσιμο post..
    θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση επίσης. Η ράσπα που αναφέρατε κάνει την ίδια δουλειά με την ελαφρόπετρα ή είναι πολύ πιο αποτελεσματική; Γιατί έχω κάποιες σκληρύνσεις στο σημείο της φτέρνας και του μεταταρσιου αλλά δεν θα έλεγα ότι η ελαφρόπετρα που εχω δοκιμάσει κάνει δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Το baby oil κάνει την ίδια δουλειά με τα στεγνωτικά σπρέι. Αν το δοκιμάσεις, θα με θυμηθείς! H ράσπα κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από τις ελαφρόπετρες (τις οποίες προσωπικά βρίσκω εντελώς αναποτελεσματικές. Χρησιμοποιώντας την, αφού μουλιάσεις τα πόδια σου, θα απαλλαγείς σχεδόν 80% από την πρόβλημα με την πρώτη χρήση και 100% με τη δεύτερη! :)

      Διαγραφή
    2. Σοβαρά; Αν είναι έτσι τότε Θα το δοκιμάσω σίγουρα, όπως και το baby oil. Σε ευχαριστώ πολύ!!:-)

      Διαγραφή
    3. Περιμένουμε εντυπώσεις!! Χαρά μου που βοήθησα :)

      Διαγραφή